Бесплатные шаблоны Joomla 3.3 Шаблоны для Joomla 2.5


Segle XIV

  SEGLE XIV, Santa Isabel de Portugal

  El 25 de Julio de l'any 1.325, Santa Isabel de Portugal es va agenollar davant la Tomba de l'Apòstol i li va a ofrenar les seves gales de Reina. Regnava en aquesta època, a Castella i Lleó, Alfonso XI cridat el Noble (1.312-1.350), que havia estat coronat a l'edat de 13 mesos. Va ser precisament l'any 1.325 quan Alfonso XI va començar a regnar per si mateix a l'edat de l4 anys, lliure ja de la tutela dels Infants Don Pedro i Don Juan. El dia 30 d'Octubre de 1.340, va guanyar la celebri batalla del Salado, després d'invocar a l'Apòstol Santiago.

  L'any 1.386, el Duc de Lancaster, va arribar a Compostela en actitud de conquesta acompanyat per uns “peculiars pelegrins”: els seus soldats. Quan li van ser lliurades les claus de la ciutat, curiosament va canviar d'actitud i acompanyat per la seva família, va resar davant l'Apòstol, tornant després a Lancaster.

  En 1.394 es va concedir per primera vegada, a Anglaterra, un permís per noliejar un vaixell que portés als pelegrins a Santiago. (neix el camí Inglés) Aquests permisos van ser habituals fins a 1.456. 

   

  ALTRES ESDEVENIMENTS RELLEVANTS ESDEVINGUTS EN AQUEST SEGLE 

  Any 1.312. El francès Yves Lebreton realitza la peregrinació a Santiago en nom de la Comtessa de Artois.

  Any 1.320. En aquesta època s'imprimeix un gran impuls a les obres de la Catedral de Pamplona.

  Any 1.340. Peregrinació de Santa Brígida de Suècia.

  Any 1.386. Geoffrey Chaucer inicia el relat de "Els Contes de Canterbury" o "Contes de peregrinació" que finalitzaria 15 anys més tarda.