Бесплатные шаблоны Joomla 3.3 Шаблоны для Joomla 2.5


Cures

  Les butllofes

  Solen aparèixer com a conseqüència del frec continu de les botes o els mitjons sobre la pell, també per excés de sudoració entre unes altres raons. 

  Si la butllofa és molt incipient, pot bastar amb aplicar un pegat Compeed (es compra en farmàcies). Llegir bé les instruccions i aplicar-ho sobre la mateixa. 

  Si la butllofa és “bella”. Primer amb una agulla hipodèrmica, rebentar la butllofa buidant el líquid, a continuació, amb una xeringa, injectar BETADINE directament, cou una mica, però desinfecta i endureix la pell. No llevar mai la pell morta, prevé de infeccions

  Passar un fil amb l'agulla, ben xopat de BETADINE, és bé com a drenatge durant la nit, però no és aconsellable caminar amb el fil. El problema està que els forats que hem fet amb l'agulla es tanquen i es tornen a omplir de líquid, per tant i per evitar-ho és convenient esquinçar una mica dits forats.

  Petites esponges retallades en forma de “O”, envoltant la butllofa i subjectes amb esparadrap, també és solució d'emergència mentre es camina. Utilitzar sempre esparadrap de seda. 

  Totes aquestes tècniques, no són una altra cosa que petits remeis casolans i en cap cas substitueixen a una bona assistència d'infermeria o mèdica, que, per descomptat, recomanem davant la més mínima sospita d'infecció o uns altres problemes.

   

  Inflamacions

  Les tendinitis i sobrecàrregues musculars, generalment són com a conseqüència de falta d'entrenament. És necessari, essencialment al principi, dosar el esforç. 

  Fregues amb alcohol de romaní i l'ús de pomades i pastilles antiinflamatories, sempre prèvia consulta mèdica, són molt útils. 

  Les benes elàstiques, si estan ben col·locades, alleugen el dolor.

   

  Cremades

  Sempre produïdes pel sol. En el coll per la seva banda posterior, els braços, especialment l'esquerre, per l'adreça del pelegrí que gairebé sempre és cap al ponent, i les cames: són les parts més afectades. 

  Una protecció solar adequada, factor 15 per exemple, pot ser suficient. Però cal tenir en compte els diferents tipus de pell, ningú millor que un mateix per triar el factor més apropiat. 

  Cremes específiques per a cremades, si aquestes s'han produït, serà necessari aplicar-se.

   

  Al·lèrgies

  Les persones que són al·lèrgiques al pol·len, gramíneas, etc, hauran de triar acuradament l'època de peregrinació o proveir-se de la medicació adequada segons el tipus d'al·lèrgia. Consultar al metge.

   

  Picades

  Les de vespa, abella, mosquits i alguna que una altra puça, solen ser les més freqüents. 

  Si ets molt sensible, convindrà prendre precaucions amb algun arruixador. En farmàcies es poden adquirir i també alguna pomada.